Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Uszoda linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Uszoda képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: uszoda.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 93 db
Kolping Hotel

Kolping Hotel

Szállodánk szolgáltatásait többnyire csak szállóvendégeinknek tartogatjuk, néhány esetben azért mégis kivételt teszünk. Hetente 3 alkalommal várjuk a környék babaúszóit - 3 korcsoportban babaúszás-foglalkozások a családi élményfürdőben. Ha fürdőzni, szaunázni szeretnének, figyelmükbe ajánljuk wellness bérletünket . Akár házhoz is mennek az Ön autójáért a környékre a szálloda autómosójából, a Bobó Verda Mosóból .

Úszni csak keresztben

Úszni csak keresztben

Hány hosszat úsztál ma? A rendszeres úszók mindegyike tudja, mit feleljen erre. Tudja, hány hosszat kell leúsznia megszokott uszodájában ahhoz, hogy napi adagját teljesítse. Az egyik brit uszodában azonban ez a kérdés hamarosan értelmét vesztheti, miután munkavédelmi és biztonsági okokból betiltották az uszodában a hosszában úszást.

Rác Gyógyfürdő

Rác Gyógyfürdő

A Rác Gyógyfürdő elődjét Mátyás király alapította, mely a török hódoltság idején a többi budai fürdővel együtt törökfürdőként működött. Az épület építészeti szempontból jelentős, kupoláját Ybl Milkós tervezte. Az intézmény jelenleg átalakítás és felújítás miatt zárva tart. A XV. században, Mátyás király korában, a királyi-fürdők között említették, abban a korban a fürdőt fedett folyosó kötötte össze a Budai várban található királyi palotával. A törökök a hódoltság idején több török fürdő is épült a Gellért-hegy lábánál, ebben az időben vált a Rácfürdő törökfürdővé. Az újabb fellendülés időszaka 1860-ban kezdődött, amikor a fürdő gazdát cserélt, és Ybl Miklós tervei szerint átalakították. A fürdő vize gazdag nátriumban, kálciumkarbonátban, magnéziumkarbonátban, szulfátban, fluoridionban. Az intézményben 11 medence található.

Császár - Komjádi Béla Uszoda

Császár - Komjádi Béla Uszoda

A Császár Uszoda a XIX. sz. második felében épült. 1989-90-ben lebontották, majd 1997-ben újjáépítették. Jelenleg három szabadtéri medencével rendelkezik. A Frankel Leó úti épületszárny 1860-ból való, klasszicista stílusú épület, amely napjainkban hotelként funkcionál. A Komjádi uszoda 1976-ban lett átadva. Egy fedett versenymedencével és egy tanmedencével rendelkezik. Jellegzetessége a 40 m fesztávolságú nyitható tetőszerkezet. A sportrendezvényeken 1800 fő befogadására alkalmas uszoda 11456 m2-en terül el. Az épület 3 szintes 5 medencével, melyből 2 tanmedence.

Lukács gyógyfürdő

Lukács gyógyfürdő

A mai Lukács Fürdő környékén a XII. században betegápolással foglalkozó Szent János-lovagok, majd a rodoszi és máltai lovagrendek telepedtek le, akik kolostoraik mellé fürdőt is építettek. A török korban is működött a fürdő, de a feltörő források energiájának a lőporgyártásban és a gabonaőrlésben vették nagyobb hasznát, ugyanis őrlő malmot működtettek. Buda visszafoglalása után a fürdő kincstári tulajdonba került. 1884-ben Palotay Fülöp megvásárolta a kincstártól, ezzel átalakítások sora vette kezdetét. Felépült a gyógyszálló, modern vízgyógyászati osztályt létesítettek, és átépítették az uszodát. A világ minden tájáról érkeztek ide a gyógyulni vágyók, akik a sikeres gyógykúrát követően márvány hálatáblákat helyeztek el a fürdő udvarának falán. A fürdő ivócsarnoka 1937-ben épült. Budapesten 1979-ben a Lukács Fürdőben jött létre az első komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleg (nappali kórház). 1999-ben került sor az uszodai szabadtéri medencék korszerűsítésére. Ennek során az addig alig használt ún. iszaptó helyére élménymedence került, melyben megtalálható a sodrófolyosó, a víz alatti pezsegtetés, a nyakzuhany, az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár, whirlpool, buzgárok, pezsgőágy és még sok más, eddig kevésbé ismert szolgáltatás. A fürdő másik udvarában levő két különböző hőmérsékletű úszómedence is szűrőforgató-berendezéssel épült újjá.

LoBoGó Tanuszoda

LoBoGó Tanuszoda

A Lobogó Tanuszoda a kilencedik kerület kertvárosi részén a József Attila Lakótelepen a Weöres Sándor Iskola területén található. Az uszoda 1997-ben épült, modern vízforgató és légtechnikai berendezéssel van ellátva. Fő feladatunk a kerületi gyerekek úszásoktatása, gyógy és fejlesztő úszása és a lakosság számára a szabadidős testedzés biztosítása. A medence három sávos, 120 cm mély és a víz 28-30 C° hőmérsékletű. A tanuszoda fenntartója a Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosi Önkormányzata, üzemeltetője a Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium.

Nyéki Imre Uszoda

Nyéki Imre Uszoda

A Nyéki Imre uszoda 1988 óta várja a sportoni, kikapcsolódni vágyó vendégeket. A folyamatos fejlesztéseknek, felújításoknak köszönhetően az uszoda jelenleg is korszrű, újszerű állapotú, tisztasága az ÁNTSZ vizsgálatok alapján is az elsők között található. A fedett rész egész éveben nyitva, a 33m es úszó medencével, és a tanmedencével.

Erzsébetligeti Uszoda

Erzsébetligeti Uszoda

Az építkezésről: Az uszoda építése egy átfogó, 2,4 milliárd forint értékű rekonstrukciós program része. Korábban már elkészült az Erzsébetligeti Színház felújítása, valamint az MLTC sporttelep és az Erzsébetliget parkjának rendezése is. Az uszoda építése 2006. december 1-én kezdődött, a régi szovjet laktanya területén található strandépület lebontásával. Az intézmény megnyitásával a XVI. kerület, a rendszerváltozás óta eltelt 18 év legmozgalmasabb időszakának végéhez ért. Budapest területén ezzel a felújítási programmal a 2004-2006-os Európai Uniós költségvetésből támogatott legnagyobb beruházás valósult meg. A projekt teljes összege 2,4 milliárd forint. Ebből l, l milliárd az önkormányzat saját forrása, 890 millió uniós, valamint 407 millió forint állami támogatás.

Delfinuszoda

Delfinuszoda

Célunk, hogy feloldjuk a napi monotóniát, felszabadultságot, felüdülést hozzunk testnek és léleknek egyaránt, központba állítva az egészséges életmódot. Az uszoda bérelhető gyermekzsúrokra, rendezvényekre. Az oktatási időn kívül eső délutáni órákban szabadon látogatható uszodánk. Születésnapi és névnapi rendezvényekre az uszoda és a barlang bérbe vehető akár külön is.

Hirdetés
Érdi Uszoda

Érdi Uszoda

Amint azt az önkormányzat rendszeres heti sajtótájékoztatóján Segesdi János alpolgármester bejelentette: hétfőn, 2010 január 18-án megnyílik az új uszoda. Az érdeklődők reggel 6-tól vehetik igénybe a városi összefogással létrejött új uszoda szolgáltatásait.

Hód-Fürdő

Hód-Fürdő

A vásárhelyi fürdőélet több mint 80 éves hagyományra tekint vissza - a város központjában 1929. július 14-től üzemel fürdő. A Hódmezővásárhelyi Strandfürdő és Városi Sportuszoda, nagy kiterjedésű, ligetes, parkos környezetben terül el. Jól megközelíthető helyen, nyugodt környezetben több, szabadtéri termálvizes medence kínál enyhülést a reumatológiai panaszokra. A fürdőzők kényelmét szolgálja az új, korszerű, 600 férőhelyes szekrényes öltöző. A fürdő területén masszírozás, jakuzzi, víz alatti masszázs, szolárium, szauna, gőzkabin, gyógyúszás, gyógytorna, aquafitnessz spinning vehető igénybe, esetenként Erzsébet Kórház szakembereinek közremûködésével. A strand együtt üzemel a nemzetközi szintű sportversenyek megrendezésére alkalmas korszerű Városi Sportuszodával, mely sokszínű szolgáltatással várja a sportolni vágyókat. Az újonnan kiépült infrastruktúra magas szintű ellátást biztosít mind a fogadás, mind a technikai lebonyolítás szempontjából.

Csúszdapark

Csúszdapark

A dél-alföldi turisztikai régió Magyarország egyik napfényben leggazdagabb része, mely termálvíz kincsének köszönhetően a gyógyulni, felüdülni vágyók paradicsoma. Kecskeméten 2003-ban felújításra került és azóta is az európai követelményeknek megfelelően működő Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark az egyike azon érdekességeknek, melyért érdemes idelátogatni. A fürdő a 117 hektáros Szabadidő Központ szomszédságában található, mely 3315 m2 temperált vízfelülettel rendelkezik. Hat medence, hat pályás csúszda, mediterrán hangulatú homokos plázs és csónakázási lehetőségek biztosítják a kényelmet és a felhőtlen kikapcsolódást.

Aquapond

Aquapond

Cégünk biomedencék és fürdőtavak tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Többéves tapasztalattal rendelkezünk, ezen évek alatt több mint 90 biomedencét és fürdőtavat építettünk. Magyarország egész területén vállalunk kivitelezést. Létesítményeink vízminőségét az osztrák blueBase® biológiai szűrőrendszer garantálja.

Czene Attila

Czene Attila

Született: Szeged, 1974.06.20. Beceneve: Csibi Nevelőedző: Banka Péter Edző: Széchy Tamás Súly, magasság: 76 kg, 185 cm Egyesület: Sport Plusz SE Versenyszám: 200 m vegyes, 4x100 m vegyes, 4x200 m gyors Eredményei Atlanta olimpiai bajnoka a 200m-es vegyesúszásban.

Csik Ferenc

Csik Ferenc

Csik Ferenc életútja csodálatos harmónia a sportolói és a civil pályán; szövetségi kapitány és a válogatott edzője, újságszerkesztő, orvosként klinikai gyakornok, a Testnevelési Főiskola tanára, belgyógyász, kardiológus és sportorvos volt. A sportszerűen élő és gondolkodó, szerény és udvarias úszóbajnok mintakép volt és az is marad a jövendő generációk fiataljai részére.

Darnyi Tamás

Darnyi Tamás

Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok a közelmúlt világklasszisa minden idők legsikeresebb magyar férfi úszója. Diák éveiben hógolyózás közben bal szemét súlyos károsodás érte, a műtétek után csak saját felelősségére versenyezhetett. Széchy Tamás tanítványaként, 18 éves korában, a Szófiában (1985) rendezett Európa-bajnokságon aratta első nagy győzelmét. Mindkét vegyes úszószámot megnyerte. A sorozatot 1993-ban Sheffieldben zárta. Nyolc esztendő alatt hivatalos versenyen minden alkalommal első helyen végzett. Szöulban és Barcelonában egyaránt duplázott. További négy világbajnoki és nyolc Európa-bajnoki aranyat nyert. Fantasztikus teljesítményének igazi értékét mutatja, hogy 1991-ben, a Perthben rendezett világbajnokságon a 400 méteres vegyes úszásban felállított Európa-rekordját hosszú éveken át nem tudták megjavítani. 57-szeres magyar bajnokként vonult vissza. Versenyzőként kerülte a nyilvánosságot, a nyilatkozatokat olykor nyersen visszautasította, ezért a tollforgatók bírálatainak kereszttüzébe került. Visszavonulása óta e tekintetben örvendetesen megváltozott. Atlantában a magyar csapat leglelkesebb szurkolója volt, és a MOB meghívására Sydneybe is kiutazhatott. A nevével fémjelzett úszóiskolában több tehetséges fiatallal foglalkozik. A szövetség alelnöke, részese a hazai úszó világversenyek szervezésének.

Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina

1987: felnőtt Európa-bajnoki 4. és 5. helyezett (200 és 100m hát) amerikai bajnok (200m hát). 1988: olimpiai bajnok (200 m hát) és olimpiai ezüstérmes (100 m hát) háromszoros ifjúsági Európa-bajnok (100 és 200m hát, 200m vegyes) amerikai bajnok (100 és 200m hát). 1989: háromszoros felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes (400m vegyes, 100 és 200m hát) négyszeres ifjúsági Európa-bajnok (100 és 200m hát 200 és 400m vegyes), ifjúsági Eb ezüstérmes (200m pillangó). 1990: Jóakarat Játékokon arany- (200m hát), illetve ezüst (100m hát).

Tuti menü