Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Uszodák, fürdők Vidéken képes leírás - Uszoda.tlap.hu
részletek »

Uszodák, fürdők Vidéken - Uszoda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: uszoda.tlap.hu » Uszodák, fürdők Vidéken
Keresés
Találatok száma - 15 db
Kolping Hotel

Kolping Hotel

Szállodánk szolgáltatásait többnyire csak szállóvendégeinknek tartogatjuk, néhány esetben azért mégis kivételt teszünk. Hetente 3 alkalommal várjuk a környék babaúszóit - 3 korcsoportban babaúszás-foglalkozások a családi élményfürdőben. Ha fürdőzni, szaunázni szeretnének, figyelmükbe ajánljuk wellness bérletünket . Akár házhoz is mennek az Ön autójáért a környékre a szálloda autómosójából, a Bobó Verda Mosóból .

Érdi Uszoda

Érdi Uszoda

Amint azt az önkormányzat rendszeres heti sajtótájékoztatóján Segesdi János alpolgármester bejelentette: hétfőn, 2010 január 18-án megnyílik az új uszoda. Az érdeklődők reggel 6-tól vehetik igénybe a városi összefogással létrejött új uszoda szolgáltatásait.

Hód-Fürdő

Hód-Fürdő

A vásárhelyi fürdőélet több mint 80 éves hagyományra tekint vissza - a város központjában 1929. július 14-től üzemel fürdő. A Hódmezővásárhelyi Strandfürdő és Városi Sportuszoda, nagy kiterjedésű, ligetes, parkos környezetben terül el. Jól megközelíthető helyen, nyugodt környezetben több, szabadtéri termálvizes medence kínál enyhülést a reumatológiai panaszokra. A fürdőzők kényelmét szolgálja az új, korszerű, 600 férőhelyes szekrényes öltöző. A fürdő területén masszírozás, jakuzzi, víz alatti masszázs, szolárium, szauna, gőzkabin, gyógyúszás, gyógytorna, aquafitnessz spinning vehető igénybe, esetenként Erzsébet Kórház szakembereinek közremûködésével. A strand együtt üzemel a nemzetközi szintű sportversenyek megrendezésére alkalmas korszerű Városi Sportuszodával, mely sokszínű szolgáltatással várja a sportolni vágyókat. Az újonnan kiépült infrastruktúra magas szintű ellátást biztosít mind a fogadás, mind a technikai lebonyolítás szempontjából.

Csúszdapark

Csúszdapark

A dél-alföldi turisztikai régió Magyarország egyik napfényben leggazdagabb része, mely termálvíz kincsének köszönhetően a gyógyulni, felüdülni vágyók paradicsoma. Kecskeméten 2003-ban felújításra került és azóta is az európai követelményeknek megfelelően működő Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark az egyike azon érdekességeknek, melyért érdemes idelátogatni. A fürdő a 117 hektáros Szabadidő Központ szomszédságában található, mely 3315 m2 temperált vízfelülettel rendelkezik. Hat medence, hat pályás csúszda, mediterrán hangulatú homokos plázs és csónakázási lehetőségek biztosítják a kényelmet és a felhőtlen kikapcsolódást.

Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő

Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő

A csongrádi lakosság közösségi fürdési igényeit hosszú ideig kielégítette a Tisza-part fövenystrandja. A folyóparti strand azonban nem tudott versenyzési lehetőséget biztosítani az úszássport kedvelőinek, ezért a városközpontban az 1950-es évek legvégén egy hévízkút fúrásával egyidejűleg létesült egy 50x20 méteres úszómedence és egy 10 m átmérőjű kör alakú gyermekmedence. Az egykori öltözők felett napozóteraszt alakítottak ki. A hévízkút fúrása sikerrel járt, 1091 m mélyen 46 C vizet találtak, a víz a vizsgálatok alapján az egyszerű termális vizek csoportjába sorolható. A melegvíz jobb kihasználtsága érdekében 1962-ben megépítette a város a tisztasági fürdőt.

Debreceni Sportuszoda

Debreceni Sportuszoda

2008 decembere óta Magyarország egyik legmodernebb sportlétesítménye, a Debreceni Sportuszoda is a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. berkein belül folytatja működését. A 2006-ban átadott komplexumban az 50 méteres versenymedence mellett 25 méteres edzőmedence, tanmedence, jacuzzi, finn szauna és termálvizes kültéri medence (34-36 celsius) is található. A létesítmény különlegessége, hogy 50 méteres versenymedencéje egy elhúzható fal segítségével 25 vagy 33 méteressé is átalakítható, amely rövidpályás úszóversenyek megrendezését is lehetővé teszi. Az uszoda kiválóan alkalmas úszó-, és szinkronúszóversenyek, vízilabdakupák megrendezésére, valamint ideális helyszínt biztosít edzőtáborokhoz is. Az ötszörös olimpiai bajnok úszónő, Egerszegi Krisztina közreműködésével 2006. októberében átadott uszoda már olyan színvonalas eseményeknek volt házigazdája többek között, mint a Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság, vagy az olimpiai bajnok címvédő magyar válogatott győzelmével záródó nemzetközi vízilabdatorna. A létesítmény adott otthont 2007-ben a 11. Rövidpályás Úszó Európa-bajnokságnak, melyen a magyar válogatott 4 arany-, 2 ezüst-, 3 bronzérmet szerzett.

Sárvár

Sárvár

Legközelebbi rokonaink, a gorillák és csimpánzok utálják a vizet és félnek tőle. Ha egy csimpánz beleesik a vízbe rögtön olyan pánikba esik, hogy megdermed, kapálózni sem tud, és azonnal elmerül. Kevés kivétellel - ide tartoznak a Japánban élő makákók bizonyos csoportjai - ez az összes többi majomról elmondható. Ezzel szemben az ember imádja. Szeret mosakodni, pancsolni, strandolni, úszni. Mi ennek az oka? A tisztálkodás? A legtöbb emlős nyalakodással tartja tisztán magát, a majmok pedig kurkászással egymást. Az ember ugyan rég elveszítette a bundáját, de a sima bőrt is egyszerűbb lenne fürdőzés helyett csutakolással tisztán tartani. Az ember legtöbb tulajdonságára a biológusok az emberi faj történelmének elemzésével keresik a választ. Távoli ősünk az erdőből egyszer csak a szavannán találta magát, ahol, aki messze lát, előnyben van, és az lát messze, aki két lábon állva felegyenesedik. A felszabaduló elülső végtagokkal vadászeszközöket lehet használni. Azonban a szavannai életmód nem ad választ arra, hogy miért szeretjük annyira a vizet. Vagy miért izzadunk? A száraz szavannán kifejezetten hátrányos, ha valaki izzadással vizet veszít. Miért sírunk? Az emlősök többsége, beleértve a majmokat, nem sír.

Liget Gyógyfürdő

Liget Gyógyfürdő

A száz éves tölgyfák közé épített Liget Gyógyfürdő és Kemping az Erzsébet ligetben található összesen 2,4 hektár területen. Gyógyászati és strand szolgáltatásaival, 2000 m2 alapterületen épült fedett uszodájával, és a felújított gyógyászati részlegével városunk legnagyobb turisztikai attrakciója. Kiépítése 1959-től 1963-ig zajlott. A gyógyvíz minősítést 1960-ban nyerte el a fürdő. 1994-1998 között fejlesztések során vízforgató berendezés kiépítésére és a külső medencék, valamint a Kiss Lajos Üdülőtelep felőli oldalon a kabinsor teljes hosszának felújítására került sor.

Karcag

Karcag

A város nyugati részén található a Városi Gyógyvizű Strandfürdő, mely egész évben várja a látogatóit. Nyáron 5 nyitott medencével - melyből egy uszoda - télen egy nyitott medencével és egy fedett uszodával üzemel. 2004-ben megépült egy korszerű látványmedence, melyben sodrófolyosó, pezsgőfürdő és dögönyöző élményelemek kerültek kialakításra, a vendégek nagy örömére.

Hirdetés
Mórahalom

Mórahalom

A városi fürdő történetének első mozzanata az 1960-ban fúratott 660 m talpmélységű termálkút volt, amely jelenleg is üzemel. A kút, a Pannon őstenger üledékrétegeiből nyeri alkáli-hidrogénkarbonátos vizét. A kút fúrása után körvonalazódott meg, egy kiszolgáló épület építése. 1964-ben Beszédes Kornél építészmérnök tervei alapján kezdték el építeni a parkban az állandó (téli- nyári) üzemű fürdőt. A tervezésben elsőrendű feladat volt a fürdő tisztasági-fürdő jellegének kidomborítása, ugyanakkor egy gyógyító részleg elkészítése is. 1964. szeptember 5-én a nagyközönség birtokba vette a fürdő főépületét, melyben 5 kád, 16 zuhany, 6x6 m-es belső medence, súlyfürdő, kezelő és orvosi rendelő kapott helyet. A Megyei Hírlap 1964. szeptember 8-i számában részletesen beszámolt a strandmedence építéséről: ,,A kút elkészültével egy időben javaslat hangzott el a tanácsülésen: társadalmi munkával építsenek fürdőt a községben. A javaslat nagy visszhangra talált, s a Hazafias Népfront, a Földműves Szövetkezet tagjai, a szociális otthon gondozottjai, a gépállomás dolgozói, a pénzügyőrök és a Vörös Október Tsz tagjai nagy lelkesedéssel kezdték meg a 25 méteres medence elkészítését, amely egy hónapot vett igénybe... A fürdő már nagy látogatottságnak örvend. Nemcsak mórahalmiak, hanem távolabbi községek lakói is szívesen fürödnek az üdítő vízben, amely összetételénél fogna nagyon jó hatású'

Zalakaros - Wellness fürdő

Zalakaros - Wellness fürdő

Szeretné kipihenni a munka fáradalmait? Lazítana egyet? Akkor Önnek Zalakarosra van szüksége! Zalakaroson számos fürdő közül választhat. Mindenki kedvére válogathat a 4000 m2 vízfelületű medencék közül. A gyógyfürdőket a gyógyulni és a pihenni vágyóknak, míg az élményfürdőket az aktív pihenőknek ajánljuk.

Dorog Városi Uszoda

Dorog Városi Uszoda

2007-ben épült, igényes létesítmény, mely egész évben nyitva tart. Nyáron szabadtéri strandként, télen fedett uszodaként üzemel. Két medence (egy 25 m-es úszó és egy 16 m-es tanmedence/gyermekmedence), valamint egy finn szauna és egy gőzkabin áll a vendégek rendelkezésére. Az uszoda saját parkolójában ingyenes parkolás biztosított.

Vecsési Tanuszoda

Vecsési Tanuszoda

Azzal a legtöbb szülő tisztában van, hogy gyermekeink az iskolában mennyire le vannak terhelve, milyen komoly szellemi igénybevételnek vannak kitéve nap mint nap, viszont az a néhány testnevelés óra, valamint a kevés szünet nem elegendő arra, hogy mozgásigényüket kellő mértékben kielégítsék. Ezen tényezők javítására lehet megoldás ha gyermekünk rendszeresen végez valamilyen aktív szabadidős tevékenységet és mondjuk rendszerese eljár úszni. Mivel az úszás az immunrendszer erősítése mellett az agy vérkeringésére is jótékony hatással van, tanuszodánk rendszeres látogatásával gyermeke koncentrációs képessége is javulhat az iskolában. Az sem probléma, ha gyermeke még nem tud úszni, hiszen rendszeresen indítunk úszásoktatási tanfolyamokat is, sőt hétvégente babaúszás foglalkozásokat is tartunk, hiszen az úszásoktatást nem lehel elég korán elkezdeni. Ha Ön is szeretné gyermekét beíratni hozzánk úszásoktatási tanfolyamaink valamelyikére vagy újszülött csöppségét szeretné megismertetni az úszás örömeivel, akkor keresse tanuszodánkat Vecsésen.

Zalakarosi Fürdő

Zalakarosi Fürdő

Zalakaros Európa egyik leghíresebb fürdővárosa, amit kitűnő minőségű vizének köszönhet. A Fürdő nagy hangsúlyt fektetett a további újításokra. Az újonnan nyílt Vízipók Csodapók Vízi Gyermekvilág több mint 70 játéka biztosítja a gyermekeknek a felhőtlen szórakozást. Zalakaros hangulatos rendezvényei száma még tovább bővült, így az év minden szakában nyújtunk szórakozási lehetőségeket. Zalakaros közismertté vált színes és változatos egész éves programjairól. A nyári időszakban minden hétvégén fesztiválokkal várjuk a vendégeket. Legnépszerűbb rendezvényeink a Város Napjai, a Bornapok és a latinos hangulattal csalogató Copacabana Caros. Itt minden korosztály megtalálhatja a magához leginkább illő programot.

Babaúszás és szauna egy helyen!

Babaúszás és szauna egy helyen!

Kis fókák, nagy kalandok! Szeretné, ha a gyermeke biztonságosan mozogna a vízben? Ha vidám hangulatban, sokféle, kellemes ingert megtapasztalva fejlődhetne? Akkor hozza el hozzánk! Baba és ovis úszás foglalkozásiankon kristálytiszta vízben, szakképzett oktatók felügyelete mellett lubickolhatnak a kicsik. A kellemes hőmérsékletű, lágyan hullámzó víz ellazít, és sok-sok izgalmas és kellemes élményt garantál. A babaúszás nem csak a kicsiknek, a szülőknek is élmény! Töltsenek boldog órákat velünk! Minden baba kis fóka! Vidám és biztonságos babaúszás óránikra szeretettel várjuk a legkisebbeket, akik vidám és biztonságos környezetben fejlődhetnek és szerezhetnek pozitív élményeket a vízről. Baba- és ovis úszás oktatás a biztonságos pancsolásért, a gyorsabb, vidámabb, egészségesebb fejlődésért!

Tuti menü